maanantai 17. kesäkuuta 2013

Terveisiä Kirjastopäiviltä!

Suomen kirjastolaisten kokoontumisajot pidetään kahden vuoden välein. Tänä vuonna nämä kinkerit järjestettiin Mikkelissä viime viikon lopulla eli 12.-14.6.2013.

En ollut ennen Kirjastopäivillä ollutkaan. Mikkeli sen sijaan on tuttu paikka, olihan se kotikaupunkini syntymästäni siihen asti, kunnes siirryin yliopistokaupunkiin. Myös Mikkelin kirjasto tuli tutuksi nuorena, varsinkin musiikkiosasto, josta lukioaikoinani kannoin vinyyliä kilokaupalla kotiin kuunneltavaksi. Musiikkiosasto sijaitsi tuolloin oheisessa kuvassa olevan käytävän päässä. Käytävää pitkin kävellessä tuli aina vähän outo, pyörryttävä fiilis. Kirjastopäivien iltajuhlan aikaan piti käydä testaamassa, vieläkö käytävä saa aikaan samanlaisen olon. Eipä juurikaan, liekö syy muuttuneessa lattiamateriaalissa: ehkä taika oli siinä entisessä kokolattiamatossa. Silti, kuten kuvasta näkyy, käytävässä on edelleen melkoisen Hohtomainen tunnelma. (Nykyään entisen musiikkiosaston ovesta mennään kirjastotoimenjohtajan huoneeseen ja musiikkiosasto on saanut väljemmät ja valoisammat tilat.)

Kirjastopäivien olennaisempi anti oli toki mielenkiintoisissa luennoissa, kollegoiden tapaamisessa ja ideoiden jakamisessa.  Keskustelujen teemana oli kirjastojen selviytyminen nykypäivän ja tulevaisuuden haasteissa, mutta haasteista huolimatta yleinen fiilis oli aika positiivinen. Meillä Suomessa on jotakuinkin paras kirjastolaitos maailmassa ja kovasti tehdään töitä, että näin olisi myös tulevaisuudessa!

Kiitokset Kirjastoseuralle, luennoitsijoille ja kaikille, joiden kanssa pääsin vaihtamaan ajatuksia. Nyt vain yritetään siirtää tämä innostuneisuus käytäntöön ja saada hyvät ideat vietyä asiakkaille saakka. Mitä kivaa teille saisi olla?

Ps. Yhdenlaisen raportin kirjastopäiviltä voi vilkaista täältä (suunnattu enemmän kollegoille kuin suurelle yleisölle).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti