keskiviikko 15. toukokuuta 2013

Mitäs mielenkiintoista nyt on tilattu?

Yksi tämän työn parhaita puolia on se, että saa ostella mielenkiintoisia levyjä, eikä se ole omasta lompakosta pois, vaan pikemmin päinvastoin. Eilen laitoin taas tilaukseen ison nipun musiikkia ja siellä on muutama levy, jotka aion ottaa tarkempaan syyniin, kunhan saapuvat.

Eniten innostuin Joe Driscollin ja Sekou Kouyaten yhteislevystä. En uskonut pelkästään Mikko Saarelan kehuja vaan kuuntelin YouTubesta aika monta näytettä ja vakuutuin. Driscollin puhelaulussa on varsin paljon laulua, mikä sopii minulle, jolle räppäys ei ole oikein koskaan uponnut. Driscollin ja Kouyaten osuudet ovat mukavasti tasapainossa: kappaleesta riippuen toisella saattaa olla isompi rooli, mutta useimmissa kappaleissa rap ja länsiafrikkalainen musiikkiperinne (mm. wah-wahilla sovellettuna) sekoittuvat mukavasti ja lopputulos on luonteva ja todella svengaava.

Ihan vain oman maun mukaan en tietenkään voi levyjä hankkia. Asiakkaidemme onneksi musiikkiaineistoa Jyväskylän kaupunginkirjastoon valitsee moni muukin minun lisäkseni. Yleisen kirjaston tärkeimpiin periaatteisiin kuuluu monipuolisuus. Emme ehkä voi tarjota kaikille kaikkea, mutta ainakin jokaiselle jotain. Jos sinusta tuntuu, että kokoelmassamme on vakavia puutteita, ota ihmeessä yhteyttä, niin katsomme, mitä voimme tehdä.

Kuitenkin, ennen kuin teet uutuuslevystä hankintaehdotuksen, kannattaa muistaa, että tämän kokoiseen kirjastoon hankitaan ilman muuta ne ilmeisimmät. Juuri tilaamassani nipussa on uudet levyt mm. Elokuulta, Krista Siegfridsilta ja Agnetha Fältskogilta. Snoop Doggin Snoop Lion -nimellä julkaistu reggae-levy on myös tulossa sekä Voice of Finlandin 2013-kauden niputtava kokoelma.

Ps. Tiesithän, että kun levy on tilattu, se löytyy tietokannastamme ja on varattavissa? Varatut pyritään hoitamaan mahdollisimman nopeasti lainauskuntoon.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti