keskiviikko 13. maaliskuuta 2013

Musiikkibasaari

Kuten valveutuneimmat tämän blogin lukijat jo tietävätkin, Musiikkibasaari on palvellut  musiikkitiedonnälkäisiä nettisurffaajia jo kuukauden päivät. Musiikkibasaarin idea on kerätä yhteen nippuun musiikkikirjastotietoa ja -palveluita, jotta ne olisivat mahdollisimman helposti löydettävissä ja käytettävissä.

Sivuston keskellä on linkki valtakunnalliseen Kysy musiikista -palveluun, joka taas on osa Kysy kirjastonhoitajalta -palvelua. Jos Googlelta saamasi vastaus ei tyydytä, kannattaa kokeilla tätä keinoa. Kysyttyjä kysymyksiä ja saatuja vastauksia voi selailla ja todeta, että aika kummallisiinkin ongelmiin on kirjastolaisilta löytynyt apu.

Tarkoitus on tietysti myös ylpeänä esitellä musiikkikirjastotyön hedelmiä. Vuosien varrella on yksittäisissä kirjastoissa ympäri Suomea kertynyt ns. sukanvarteen yhtä ja toista, jotka nyt saavat Musiikkibasaarista hyvän kodin ja toivottavasti lisää näkyvyyttä. Musiikkia aiheesta -tietokanta ansaitsee erityismaininnan: mistä muualta voit hakea sävellyksiä aiheen mukaan tällä tarkkuudella?

Musiikkibasaarissa esitellään myös näitä musiikkikirjastoblogeja. Musiikista bloggaaminen tai muun musiikkiaiheisen nettipalvelun tuottaminen on sikäli harkittavaa, että netissä on jo tarjolla ylen hyviä palveluja.
Kirjastojen rahkeilla ei niiden kanssa auta ryhtyä kilpasille. Siksi onkin mielekkäämpää tehdä yhteistyötä: esimerkiksi Kirjastojukeboksi yhdistää pääkaupunkiseudun kirjastojen musiikkiuutuusvalikoiman ja Spotifyn. Ja onhan yksi kirjastolaitoksen nykytehtävistä opastaa ihmisiä internet-viidakossa. Siksi Musiikkibasaarissa on tiivis, mutta kattava ja järkevästi järjestetty luettelo hyväksi havaituista musiikkipalveluista.

Minun on helppo kehua Musiikkibasaaria, koska se on mielestäni oikeasti hyvä sivustokokonaisuus. (En ole ollut Musiikkibasaaria suunnittelemassa ja tekemässä, joten en sorru itsekehuun. Ansiokkaat syylliset löydät täältä.)  Oletko eri mieltä? Kommentoi tähän tai anna palautetta suoraan Musiikkibasaarin tekijöille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti