torstai 8. toukokuuta 2014

Fillarille

Polkupyörät nostetaan talviteloilta viimeistään nyt: Jyväskylän seudun pyöräilyviikon päätapahtuma on lauantaina 10.5.! Jyväskylän kaupunginkirjasto ei tällä kertaa ole mukana Pyöräilyviikon ohjelmatuottajana. Hengessä ollaan kuitenkin mukana: tässä pyöräilyaiheinen Spotify-lista!

Pyöräilyviikon suojelija, avaaja ja pääesiintyjä on Jukka Poika, mikä on perusteltua, sillä hän on tällä listalla kahdellakin biisillä. Reggaen lisäksi musiikillinen tyylilajikirjo ulottuu lastenmusiikista r&b:hin, mutta perussävy on melko pop. Niin, ja tämä lista on rajattu vain kotimaiseen musiikkiin. Maailmanlaajuisesti tunnetut pyöräilyaiheiset kappaleet on listattu aika hyvin jo toisaalla.Ja tottakai saat nämä biisit myös kirjastosta:

Ps. Keksitkö listalta puuttuvia biisejä? Laita kommenttia, niin täydennetään. Paitsi että Ookko tehny lenkkiä -rallatuksen jätin pois tietoisesti esteettis-moralistisista syistä, joten sitä on turha ehdottaa. Kai minulla joku veto-oikeus on?

EDIT: Kiitos palautteesta! Palasin vielä tutkimaan tietokantoja tarkemmalla kammalla ja löysin parisenkymmentä (!) biisiä lisää. Lisäsin ne soittolistalle ja myös linkit verkkokirjastoomme. Kappaleet ovat listalla suunnilleen kronologisessa järjestyksessä julkaisuajankohdan mukaan.

EDIT2: Alunperin vajaan kahdenkymmenen kappaleen soittolista on viikossa paisunut yli neljänkymmenen kappaleen mittaiseksi. Soittolista on hieman pidempi kuin verkkokirjastoon linkitetty lista kappaleista, eli ihan kaikkia kappaleita ei tietokannastamme löydy. 

7 kommenttia:

 1. Kaikki tämän levyn biisit: http://en.m.wikipedia.org/wiki/Tour_de_France_Soundtracks

  VastaaPoista
 2. Hyvä ehdotus muuten, mutta kotimaisuusehto ei täyty. Sen sijaan Kliff-yhtyeen Mun Jopo on lisätty listalle. Singlejulkaisu kun on, niin sitä ei vielä ole kirjastossa saatavana. Myös Pienet Miehet -yhtyeen Mäen päällä -biisiä ehdotettiin, mutta se taas ei löydy Spotifysta, kirjastosta toki kyllä.

  VastaaPoista
 3. Juice Leskinen: Einarin polkupyörä

  VastaaPoista
 4. No niinpä tietenkin, Juha, miten tuollainen lapsus pääsikin käymään? Kun vielä tarkemmin rupesin tutkimaan, niin löysin vielä monta muutakin listalle kelpaavaa biisiä. Kelpuutin joukkoon myös instrumentaaleja, kun oli niin hyvät nimet ja tyylilajina aina sydäntä lämmittävä kansanmusiikki (Turkoosi polkupyörä + Lihava mies ja polkupyörä).

  VastaaPoista
 5. JYPS eli Jyväskylän Pyöräilyseura ry. on kerännyt ansiokkaan listan:
  https://docs.google.com/spreadsheets/d/1hNA6W49uwHbm69PR29Jx8p2n2iNyJ2kRTDhuuhEYBgg/edit?usp=sharing

  VastaaPoista
 6. Jos kriteerinä on polkupyörän keskeinen rooli sanoituksessa, listalle sopinee Esa Pakarinen, joka jäi Suhmuran mantraa toistelemaan.

  VastaaPoista